Webbinarium

Här nedan samlar vi alla aktuella webbinarium samt anmälningsformulär, scrolla ner för att se vårt utbud över kommande webbinarium och vilka du kan anmäla dig till att se i efterhand.


Webbinarium - Uppdragsgivare

Tid: fredag 26 mars, 13.00 - 15.00

Plats: Zoom, länk skickas ut dagen innan webbinariumet
Max antal deltagare: 98 (du är varmt välkommen att anmäla dig om du inte är verksam i Norrbottens län men om maxantalet uppnås kommer anmälningar från Norrbotten att prioriteras)

Obs! Webbinariumet kommer inte att spelas in och kommer därmed inte finnas tillgängligt i efterhand.

Peter Gahnström från Transit Kulturinkubator tar upp statistik om den konstnärliga branschen, hur ser det ut för de utövande konstnärerna i vårt land. Vidare lyfter Peter saker som avtal och offerter inom sektorn samt vad som kan vara bra att ha i bakhuvudet utifrån ett uppdragsgivande perspektiv. Sist kommer det presenteras stödfunktioner som du som uppdragsgivare tjänar att ha koll på, vilka aktörer och riktlinjer finns redan som gör dig till en bra beställare.


Märta Mattsson är en svensk smyckekonstnär och formgivare som sedan 2010 har drivit den enskild firman ’Märta Mattsson Jewellery & Objects. Hon arbetar även som lärare inom konsthantverk på HDK-Valand i Göteborg. Märta kommer att prata om sin erfarenhet av att driva det egna företaget och vad det har inneburit för henne att som enskild konstnär handskas med allt från olika försäljningsmöjligheter av unika föremål, produktion, kommission samt avtal inom bland annat konstnärliga projekt och offentliga gestaltningsuppdrag.

OM OSS

 

Märta Mattsson, född 1982, är en svensk smyckekonstnär och formgivare.

Märta är utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och på Royal College of Art i London där hon tog en masterexamen 2010. Hon har ställt ut sin konst både i Sverige och internationellt sedan 2007. Hennes verk är inköpta av Nationalmuseum och flera liknande museer utomlands. Märta arbetar som universitetsadjunkt på HDK-Valand inom avdelningen för konsthantverk på deltid och hon har även hållit i workshops och föreläsningar inom olika tekniker samt om sin egen konst i länder som USA, Mexiko, Thailand, Italien och Kina. Märta driver sin egen firma från sin ateljé vid Kvilletorget i Göteborg men har även arbetat med uppdrag som att skapa en exklusiv smyckekollektion för Svenskt Tenn samt lampor i handblåst glas för projektet Misschiefs.

 

www.martamattsson.com

Transit kulturinkubator är ett resurscentrum för yrkesverksamma musiker, bildkonstnärer, formgivare, konsthantverkare, filmare och scenkonstnärer. Transit har 10 års erfarenhet av att coacha och utveckla workshoppar med metoder speciellt utvecklade för yrkesverksamma inom alla konstnärliga.

 

Frilansande yrkeskonstnärer kan söka till Transits tvååriga residens vid kulturinkubatorn i Stockholm. Transits residens erbjuder kontorsplats, kollegialt sammanhang och insatser för utveckling av den egna verksamheten, såväl ekonomiskt som konstnärligt. Målet är att den enskilde yrkeskonstnären ska stärka sin försörjningsförmåga med utgångspunkt från dennes konstnärskap och kompetens.

Peter Gahnström - tf Verksamhetsledare och coach på Transit Kulturinkubator sedan 2018. Peter är utbildad kulturproducent och har lång erfarenhet som bl.a arrangör av musikfestivaler och andra stora kulturevent. Han är även en erfaren innovationsrådgivare/affärsutvecklare.

www.transitsthlm.se

Anmälan webbinarium - Uppdragsgivare

Obs! Webbinariumet kommer inte att spelas in och kommer därmed inte finnas tillgängligt i efterhand.

Kontaktinformation:
Sofia Öberg, projektledare Formstark Norrbotten
sofia.oberg@norrbotten.se
070-276 58 62Webbinarium - Formationen

Tid: tisdag 13 april, 14.00 - 15.30

Plats: Zoom, länk skickas ut dagen innan webbinariumet
Max antal deltagare: 98 

Spelar det verkligen någon roll ifall tvålpumpen matchar kaklet? Eller har det verkligen någon betydelse vilken färg det är i entrén på kontoret när ni ändå bara ska ta en förutsättningslös kaffe?

Om du frågar oss - JA
Om du frågar forskningen - JA

 Vi ska prata om visuell gestaltning, inredning, upplevelser, om oss själva och det vi tycker allra bäst om. Men framför allt försöka peppa, inspirera och hjälpa er till att förstärka era varumärken, destinationer och upplevelser genom inredning och värdskap.

//Moa Lundqvist & Sanna Eriksson, Formationen - Trivsel & inredningsbyrå

Anmälan webbinarium 13 april

Obs! Webbinariumet spelas in och kommer att gå att se i efterhand fram till 27 april. Om du inte kan delta live behöver du inte meddela detta utan bara invänta länk till inspelat webbinarium den 14:e april.

Kontaktinformation:
Sofia Öberg, projektledare Formstark Norrbotten
sofia.oberg@norrbotten.se
070-276 58 62


Föredragshållare
Jenny Brandt Grönberg

Fotograf sedan 20 år, driver kursen Kreativ Struktur och jennyojens.com

Jenny är fotograf med fokus på inredning och porträtt. För några år sedan föddes idén till kursen Kreativ struktur, som Jenny utvecklat efter att ha identifierat ett behov hos företagarkvinnor hon mött genom sina fotojobb.

- Jag märkte att många av oss enbart startat företag för att de yrken vi ville ha inte gick att få som anställd. Det kunde handla om att arbeta exempelvis som fotograf eller keramiker... I kursen Kreativ Struktur får man lära sig att ta sitt företagande på allvar och sätta upp mål samt utvärdera vad som funkar och inte och dessutom har vi möjlighet att stödja och hjälpa varandra den gång i månaden som vi ses, berättar Jenny.

 

Webbinarium - Kreativ Struktur på din hemsida

Tid: Torsdag 4 februari, 15.00 - 17.00 (går att se i efterhand till 7 mars)

I det här webbinariumet inventerar vi våra företag. Vad ska vår hemsida förmedla och vad behöver vi göra innan vi börjar bygga.


Vi går igenom hemsidans stomme, ritar ett skelett. Gör checklistor och pratar om hur du döper och sorterar dina mappar. Allt för att göra hemsidans bygge effektivt och smidigt men också skapa fina förutsättningar för att underhålla den smärtfritt.


“Känner du någon som kan bygga en hemsida?” Den frågan får jag ofta. Men det är fel ände att börja i. Först ska du samla allt material, tänka igen vad hemsidans syfte är och hur den ska underhållas.

  • Hemsidan, innan du börjar bygga

  • Bild och textarkiv, checklista på allt du behöver

  • Mappstruktur, drömmen om att hitta allt.

  • Underhåll, sätt upp mål och följ dem


Webbinariumet kommer, under en begränsad tid, gå att se i efterhand. Alla som anmält sig kommer att få en länk utskickad dagarna efter webbinariumet till det inspelade innehållet.
Om du inte kan delta live den 4 februari går det ändå bra att anmäla sig för att sedan få tillgång till länken.
Anmälan till webbinarium 'Kreativ Struktur på din hemsida'
Kontaktinformation:

Sofia Öberg, projektledare Formstark Norrbotten
sofia.oberg@norrbotten.se
070-276 58 62