Tack för din anmälan! Länk för att delta skickas ut dagen innan webbinariumet. Dagen efter skickas en inspelning av webbinariumet ut till alla som anmält sig.

Webbinarium

Webbinarium 4 - Designmetodik

Gör design till ditt verktyg

Onsdag 16 september, 15.30 - 17.00

Oavsett om du vill utvecklas i din arbetsroll eller bara är nyfiken på hur ett designtänk kan hjälpa dig i vardagen är du varmt välkommen att delta i två webbinarier på ämnet design!

Webinarie 1:

Allt som är skapat av människan är design och vi har alla förmågan att designa. Under detta webinarium ska vi gå igenom vad designmetodik är och hur en sådan process kan se ut. Ni kommer att få tips och exempel från verkligheten för att ge er verktygen till att förbättra er förmåga att tänka nyskapande och problemlösande i just ert liv.

Vi går bland annat igenom:

-Vad är designmetodik?

-Hur ser en designprocess ut?

-Hur skapas innovation?

-Hur kan du applicera designprocesser och ”design thinking” i ditt liv?


Webbinarium 5 - Struktur i kreativt arbete

Onsdag 23 september, 15.30 - 17.00

Webinarie 2:

Människan är en kreativ varelse och vi har alla förmågan till kreativitet i oss. Den stora utmaningen är ofta att kunna kanalisera och styra denna så vi når de resultat vi vill. Därför finns det metoder och strukturer som hjälper oss att bli verkligt ”professionellt kreativa”. Vi ska under detta webbinarium gå igenom hur man kan hantera det kreativa arbetet på ett systematisk och kontrollerat sätt för att göra det värdebringande och kvalitetssäkrat.

Vi går bland annat igenom:

-Vad är kreativitet?

-Hur skapar man optimala förutsättningar för kreativt arbete?

-Hur kan man strukturera kreativitet?

-Olika kreativa metoder

-Hur kvalitetssäkrar man det kreativa arbetet?


Föredragshållare: 

Johan Lidberg är mångsysslaren med rötterna i Överstbyn i Råne älvdal. Han är industridesigner med en passion för design som hjälper människor i vardagen. Han jobbar som konstruktör och försöker där designa lösningar som inkluderar människan genom lättare montering, underhåll och användning. Vid sidan av har han länge drivit företaget JAL_Design där han tillverkar och säljer lyxiga friluftsknivar. Han håller även i universitetskursen ”Hållbar produkt och tjänsteutveckling” vid Luleå Tekniska Universitet.


Anmälan till webbinarium
Information:
Dagen innan webbinariumet skickas det ut en länk för inloggning till föredraget, dagen efter webbinariumet får alla anmälda en länk för att se webbinariumet i efterhand under begränsad tid. Så, om du inte kan delta "live", anmäl dig så får du utskick för att se i efterhand.

Upplägg:
• Längd: Webinariet omfattar
ca. 80 minuter + avslutande frågestund.
• Antal deltagare: Max 100 personer (först till kvarn). För att inte uppta fler platser än nödvändigt, anmäl endast en person per företag och följ webinariet från en dator.

Kostnad:
Webinariet är kostnadsfritt.

Frågor?

Kontakta Sofia Öberg, projektledare Formstark Norrbotten
sofia.oberg@norrbotten.se