Digital kurs: Arktiska kulturupplevelser


Är du intresserad av att utforska nya affärsmöjligheter för din befintliga verksamhet? Så blir ditt företag ett besöksmål för arktiska kulturupplevelser.

Det finns ett stort intresse från såväl den nationella som internationella resenären att uppleva Norrbottens kulturarv på nära håll. Swedish Laplands utpekade målgrupp den nyfikna upptäckaren vill lära sig om vår kultur och livsstil, smaka svensk mat och dryck samt uppleva svenska traditioner. Här finns stor potential för dig som formutövare att nå nya målgrupper genom att öppna upp för besökare att möta dig som kreatör, dela med dig av kunskap i form av visningar eller aktiviteter där besökaren får prova på, samt längre kurser som kombineras med boende.

Swedish Lapland Visitors Board har i samarbete med Formstark Norrbotten tagit fram en digital kurs som genomförs under oktober–december där du som är yrkesverksam konsthantverkare, hantverkare, slöjdare eller formgivare och verksam i Norrbotten får möjlighet att ta klivet mot att bli ett nytt kulturellt besöksmål.

Plats & datum för träffarna:
Platsen för samtliga träffar är Zoom. Alla tillfällen kommer att spelas in, så det går att ta del av i efterhand om du missar ett tillfälle. Varje tillfälle en digital föreläsning samt gemensam diskussion & frågestund.

Datum:
6 okt 10.00–12.00 – Introduktion till besöksnäringen i Swedish Lapland
Med Johanna Ögren, Swedish Lapland Visitors Board

Datum kommer – Lära känna målgruppen
Med Johanna Ögren, Swedish Lapland Visitors Board

Datum kommer – Goda exempel
Med Emma Ebermark, Swedish Lapland Visitors Board

Datum kommer – Fördjupa kunskaperna i marknad & försäljning
Med Johanna Ögren, Swedish Lapland Visitors Board

Datum kommer – Förbättra din digitala närvaro 
Med Johanna Elenius, Swedish Lapland Visitors Board

6 dec 10.00–12.00, 13.00–15.00 – En introduktion till hur du stegvis utvecklar hållbara produkter mot målgruppen den nyfikna upptäckaren & Avslutning av kursen
Med Emma Ebermark, Malin Jonsson, Johanna Elenius, Johanna Ögren, Swedish Lapland Visitors Board
och Sofia Öberg, Formstark Norrbotten

Kursen har ett begränsat antal platser och Formstark Norrbotten som huvudarrangör förbehåller sig rätten att göra ett urval utifrån geografisk spridning och verksamhetens inriktning. Arvode från Formstark utgår för företag som deltar under samtliga moment i kursen.

Intresseanmälan senast 2 oktober. Vilka som blir antagna kommer att kommuniceras ut av Formstark Norrbotten den 4 oktober.